söndag 31 mars 2019

Trevlig Grannträff 31/3!

Idag (en dag som började med lätt snöfall och avslutades med strålande sol) hade vi vår första Grannträff i Korskrogs Byaråd! Ca 35 pers i spridda åldrar samlades i Lönsåsgården för att träffas och äta smörgåstårta och korv. Styrelsen i Korskrogs Byaråd passade på att informera (se mer här) om föreningen och hittills utpekade verksamhetsområden.


Styrelsen frågade deltagarna på Grannträffen om vad de vill att Korskrogs Byaråd ska arbeta med. Utöver de nu definierade verksamhetsområdena så kom frågor upp angående:
  • blåljusfunktioner, hur lång tid är det rimligt att vänta på polis, ambulans eller brandkåren i en nödsituation?
  • hur nedsläckningen av kopparnät (fast telefoni och ADSL) påverkar Korskrog?
  • om det går att få bättre mobiltelefontäckning i Korskrog?
Styrelsen kompletterar listan med Verksamhetsområden enligt förslagen.


Styrelsen frågade deltagarna på Grannträffen om vilka aktiviteter de vill att Korskrogs Byaråd ska ta initiativ till och som kanske helt/delvis kan finansieras med Bygdepengen. Följande förslag kom upp:
  • Grillkväll
  • Brännbollsturnering
  • Workshop hos Gunnbäcks konstigheter
  • Plåtsko taket vid väggen för brevlådorna bredvid busskuren
Styrelsen tar upp på detta på nästa styrelsemöte och återkommer till medlemmarna!


Vi vill även påminna om återträffen för Fornåsa/Korskrog/Lönsås inom projektet "Service i Samverkan" som drivs av "Hela Sverige ska leva" samt 11 kommuner (varav Motala är en). Återträffen är den 6/5 kl 18-20 i Fornåsa Bygdegård, anmälan senast 3/5 till stina428@gmail.com. Tag chansen att framföra dina synpunkter och frågor direkt till våra politiker!


Sist men inte minst: Tack för en trevlig och givande eftermiddag!
mvh / Styrelsen

Styrelsemöte och planering av sommaraktivitet

 Hej! Just nu planerar vi för en sommaraktivitet den 3:e augusti kl 13-16 tillsammans med Lönsås Byalag. Sommaraktiviteten kommer att äga ru...